Läsnäolo - tässä ja nyt

Läsnäolo - tässä ja nyt

perjantai 27. helmikuuta 2015

Lumisadepallot rauhoittumisen hetkiin

Lumisadepallot olivat minulle aikaisemmmin merkityksettömiä, mutta ne ovat saaneet mindfulnessin kautta aivan erilaisen sädekehän ympärilleen. Niitä voi käyttää lapsen rauhoittamiseen kiukkukohtauksista, itkuista ja yleisestä levottomuudesta. Ylipäätään ne ovat hyödyksi tilanteissa, joissa auttaa hetkeen keskittyminen ja ajatusten hiljentäminen.

Anna pallo lapselle käteen, mikäli hän ei ole "miten tämän nopeiten saisi rikki" -vaiheessa, tai kontrolloimattoman kiukun vallassa. Näissä tilanteissa lumisadepallon pääasiallinen käyttötarkoitus on heittää se seinään. Edellisen kaltaisina hetkinä pidä pallo tiukasti omissa hyppysissäsi. Pyydä lasta ravistamaan palloa yksin tai yhdessä kanssasi. Ohjaa häntä keskittämään huomio hileiden laskeutumiseen (lumisadepallosoittorasian kyseessä ollessa myös mahdollisesti sen soittamaan musiikkiin). Ravistakaa palloa uudemman kerran niin usein kuin on tarpeellista. Iso kiukku ei katoa yhdellä kerralla. Vanhemman lapsen kohdalla voit ohjata häntä samalla ajatusten hiljentämiseen. Kerro hänelle miksi mielen hiljentäminen auttaa kyseisessä tilanteessa rauhoittumaan ja parantamaan oloa.


Tässä kuvassa on kolme eri vaihtoehtoa lumisadepalloista. Taaimmainen on kultasepänliikkeestä ja siinä on mukana myös soittorasia. Etualalla on jostain isosta marketista ostettu peruspallo. Tällaiset edulliset "ei haittaa vaikka menisi rikki" -pallot löytyy meidän taloudesta kahdelta nuorimmaiseltani ja ne pyritään ottamaan esiin aina silloin kun tarvitsee rauhoittua isommasta kiukkukohtauksesta. Pienistä selvitään ilmankin. Lempparini on tuo Elmerin versio, koska siinä on pitkäkestoinen hiletys ja isompiakin tähdenmuotoisia "lumihiutaleita". Elmerin löydät www.samsaraa.fi verkkokaupasta. Sieltä löytyy muutama muukin versio tästä luksusmallista mm. Pikku Prinssi. Siihen saa lisättyä myös kuvan vaikka omasta lapsesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti