Läsnäolo - tässä ja nyt

Läsnäolo - tässä ja nyt

tiistai 24. helmikuuta 2015

Satujoogaa

Karoliina Tiilikaisen ja Paula Kiurun kirja Satujoogaa on mukava opas lapsijoogan maailmaan. Kirjaa ei valitettavasti tällä hetkellä saa tilattua, painos on loppu ja uusia ei ilmeisesti ole ainakaan lähiaikoina tulossa. Teoksen voi kuitenkin löytää kirjastosta. Täältä löydät kirjasta lisätietoa ja myös sen visuaalisen ilmeen.

Kirjassa yhdistellään joogaa ja satuja. Siinä on kolme tarinaa, aiheinaan muun muassa kuinka löytää onnen ja aina ajankohtainen kiusaaminen. Olen tehnyt näitä joogatarinoita eskareiden kanssa. Satujoogatunti aloitetaan energiapiirillä, jossa istumme kädet toistemme käsissä. Lähetän energian kiertämään puristamalla hellästi vieressäni istuvan lapsen kättä ja hän lähettää energia puristuksen eteenpäin. Silmät pidetään kiinni. Harjoituksen tullessa tutuksi, sitä voi pikku hiljaa vaikeuttaa. Tällöin energiaa lähetetään välillä toiseenkin suuntaan samanaikaisesti.

Tämän jälkeen alan kertoa tarinaa ja aina sopivissa kohdissa satua teemme joogaliikkeitä. Tämä on lapsista hauskaa, mutta myös raskasta. Eskarit saattavat puuskuttaa välillä jopa kovempaa kuin minä :) Tilaa kannattaa olla hyvin, riippuen toki ryhmän koosta. Mieluiten satujoogaa kannattaa harrastaa salissa, kuin jossain pienemmässä tilassa, vaikka läheisyys yleensä lämmittääkin. Liikkeet ovat suurinpiirtein tuttuja aikuisten joogatunneilta, mutta niillä on huomattavasti hauskemmat ja lapsille ymmärrettävämmät nimet.

Joogailun jälkeen rentoudumme. Kirjasta löytyy viisi ihanaa rentoutumistarinaa. Musiikkina käytän useimmiten Hilary Staggin musiikkia. Se on uskomattoman kaunista ja rentouttavaa universaalia musiikkia. Tässä lempikappaleeni youtubesta napattuna:



Lopuksi vielä keskustelemme lasten kanssa tarinasta, sen aiheesta ja ajatuksista, joita se herätti.

Suosittelen tutustumaan tähän kirjaan ja joogaamaan lasten kanssa, myös kotona. Tekijät vinkkaavat, että kun oppii nuo jooga-asennot, niin voi itsekin rakentaa ihan uusia tarinoita yhdessä lasten kanssa.



                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti