Läsnäolo - tässä ja nyt

Läsnäolo - tässä ja nyt

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Rumpujen taikaa - lasten meditaatio

Tässä on oma mielikuva/rentoutus meditaationi lapsille. Se on vähän erilainen kuin meditaatiot yleensä, koska musiikki koostuu pelkästään rummutuksesta. Tähän voi yhdistää erilaisia rytmiharjoituksia rumpujen tahtiin ennen varsinaista mielikuvameditaatiota.

Hämärrä huoneen valot. Aseta piirin keskelle tabletti tai puhelin, jossa näkyy sykkivä mandala kuvio (alempaa löytyy linkki youtube videoon). Toki jos on lapsia, jotka häiriintyvät tuosta visuaalisesta lisästä, kannattaa se jättää pois. Mutta jos käytät sitä, niin sillä on ikäänkuin 'nuotion' virka. Pyri puhumaan rauhallisella äänellä rummutuksen tahdissa.

Huom. Amy Saltzmanin meditaatioissa puhutaan hiljaisesta rauhan paikasta. Minä kutsun sitä yhteydeksi omaan sisäiseen onnenvoimaan.



"Hengitä syvään sisään ja ulos. Uudelleen. Jatka näin hetken aikaa. Keskity vain hengitykseesi.
Kuvittele, että istut ystäviesi kanssa suuressa intiaanien teltassa, tiipiissä. Olet itsekin intiaani, joka asuu preerialla oman rakkaan heimonsa kanssa.

Istutte piirissä teltan reunoilla. Piirin keskellä palaa nuotio. Se on täysin turvallinen. Tuli lämmittää sinua mukavasti. Savu kohoaa ylöspäin ja livahtaa tiipiin korkeimmalla kohdalla olevan pienen aukon läpi mustaan yöhön. Olosi on rentoutunut ja raukea.

Hengitä syvään sisään ja ulos. Uudelleen. Vielä kerran. Olet kosketuksissa omaa sisäiseen onnenvoimaasi.

Nostat katseesi ylöspäin kohti tiipiin korkeinta kohtaa. Pienen aukon läpi näet yötaivaan. Sitä koristaa kirkkaana loistava tähtipeitto. Taivas on pilvetön ja nuo tuhannet tähdet loistavat alas maapallolle kauniisti tuikkien. Ihailet tuota näkyä kaikessa rauhassa. Tunnet olosi onnelliseksi.

Hengitä sisään ja ulos rauhallisesti, hitaasti. Uudelleen. Vielä kerran. Olet kosketuksissa omaan sisäiseen onnenvoimaasi.

Lasket katseesi alas kohti nuotiota. Tuli tanssii iloisesti räiskyen ja leiskuen. Näky on lumoava. Tämä on intiaanielämän parhaimpia hetkiä, kun saa olla yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa iltapiirissä. Läheisyys lämmittää, rakkaus täyttää sydämen, olo on onnellinen.

Hengitä syvään sisään ja ulos, rauhallisesti ja hitaasti. Uudelleen. Ja vielä kerran. Olet kosketuksissa omaan sisäiseen onnenvoimaasi.

Kuuntelet heimon musiikkitaitureiden rytmikästä rummutusta. Kehosi huojuu kuin itsestään kevyesti eteen ja taakse. Tai kenties se liikkuu sivuttain oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Tunnustele, mitä juuri sinun kehosi haluaa rummutuksen tahdissa tehdä. Mutta tee se paikallasi, rauhallisesti, pienin liikkein. Uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Keskity rummutukseen ja anna kehosi liikkua rytmin mukana.

Hengitä syvään sisään ja ulos. Uudelleen. Ja vielä kerran. Olet kosketuksissa omaan sisäiseen onnenvoimaasi.

Korvasi nappaavat pöllöjen huhuilua. Se kuuluu tiipiin ulkopuolelta- 'huhuu x3'. Mietit, että nuo viisaat linnut istuvat aivan teltan lähellä olevien puiden latvoilla. Äänet kuuluvat niin kuuluvasti ja selvästi. Jostain keuempaa kuulet kojoottien ulinan 'uu-uu-uu x3'. Sinua pelottaa hieman. Onneksi istut täällä tiipiissa, turvassa, ystävien kanssa. Täällä tiedät ettei sinulla ole mitään hätää. Sinun on hyvä olla.

Hengitä syvään sisään ja ulos rauhallisesti ja hitaasti. Uudelleen. Ja vielä kerran. Olet kosketuksissa omaan sisäiseen onnenvoimaasi.

Jokin saa sinut katsomaan kohti tiipiin katossa olevaa aukkoa. Samalla hetkellä huomaat tähdenlennon liitävän taivaankannen päästä päähän. Kun näet tähdenlennon, toivo jotain. Sulje silmäsi, kuiskaa toiveesi molempien käsiesi sisään  ja puhalla se universumille. Maailmankaikkeuden pullonhenki nappaa toiveesi ja palauttaa sen sinulle toteutuneena jokin kaunis päivä.

Hengitä syvään sisään ja ulos. Uudelleen. Jatka näin vielä hetken aikaa. Keskity kuuntelemaan rummutusta. Anna rytmin viedä mennessään. Rentoudu."

Anna lapsen/lasten hengitellä vielä hetken kaikessa rauhassa silmät kiinni. Lopuksi voit kutittaa sulalla lasta kaulasta, kasvoilta tai käsivarsilta merkiksi, että mielikuvamatka on ohi ja silmät voi nyt avata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti