Läsnäolo - tässä ja nyt

Läsnäolo - tässä ja nyt

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Hiljainen rauhan paikka - lasten meditaatio

Suomeksi on vielä todella vähän lasten meditaatioita, mindfulness harjoitteita tai mielikuviin perustuvia rentoutuksia. Olen itse suomentanut löytämiäni englanninkielisiä äänitteitä, joita sitten käytän työssäni. Taustalle laitan soimaan jotain rentouttavaa musiikkia youtubesta tai spotifyista.

Tässä Amy Saltzmanin Still Quiet Place: Children cd:een ensimmäinen mielikuva meditaatio, jossa lapset tutustutetaan heidän sisällään olevaan hiljaiseen rauhan paikkaan. Käännökset eivät välttämättä ole täysin sanatarkkoja, mutta lähelle kuitenkin. Muuntele sanoja tilanteen mukaan.



Hiljainen rauhan paikka (Amy Saltzman)

Kerron teille minun ja lasteni lempipaikasta. Sen nimi on hiljainen rauhan paikka. Se ei ole paikka, jonne matkustat esimerkiksi autolla, junalla tai lentokoneella. Se on paikka sinun sisälläsi. Voit löytää sen sulkemalla silmäsi.

Etsitään se paikka nyt yhdessä. Sulje silmäsi ja hengitä muutaman kerran hitaasti ja rauhallisesti, syviä (pitkiä) hengenvetoja. Tarkkaile huomaatko kehossasi lämpimän, helponoloisen tunteen, sellaisen kuin tunnet hymyillessäsi. Tunnetko sen ? Tämä on sinun hiljainen rauhan paikka. Hengitä taas muutaman kerran syvään, pitkiä, hitaita hengenvetoja. Käperry mukavasti omaan hiljaisen rauhan paikkaasi. 

Parasta Hiljaisessa rauhan paikassa on, että se on aina sinun sisälläsi. Voit vierailla siellä milloin tahansa haluat. On mukavaa vierailla hiljaisessa rauhan paikassa ja tuntea se rakkaus, joka siellä asuu. Erityisesti silloin, kun olet vihainen tai surullinen tai pelokas, on helpottavaa vierailla omassa hiljaisen rauhan paikassa. Siellä on hyvä puhua näiden tunteiden, kuten surun, vihan ja pelon, kanssa kaikessa rauhassa  ja ystävystyä niiden kanssa. Kun lepäät hiljaisessa rauhan paikassasi ja puhut näiden tunteiden kanssa, saatat huomata, etteivät ne tunteet olekaan niin valtavan suuria tai voimakkaita, kuin miltä ensin tuntuu.

On monia tapoja matkustaa tänne hiljaiseen rauhan paikkaan. Yksi tapa on sulkea silmät ja hengitellä rauhassa. Muihin tapoihin tutustumme myöhemmin. Jokaisella on oma hiljainen rauhan paikka sisällään. Kun opit erilaisia matkustustapoja sinne, voit opettaa niitä vaikka omille vanhemmillesi. Kerrot heille parhaimmat tavat päästä hiljaisen rauhan paikkaan ja matkustatte sinne mukavasti yhdessä. 

Kiitos että vierailit hiljaisen rauhan paikassa ja muista, että voit mennä sinne milloin haluat ja vierailla siellä niin pitkään kuin itse haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti